Blog

We have liftoff!

Is de samenleving toch maakbaar?

Advertisements

Spannend.  Een hele reeks onmogelijkheden zijn gelukt! Met hulp van velen.

In juni vertelde Craig Morris op twitter dat hij een boek heeft geschreven, en dat hij het ook in Nederland wil komen presenteren.  Ik wist niet hoe zo iets gaat, maar ik wilde hem direct helpen zijn verhaal in Utrecht te vertellen.  Maar zijn financiering ging niet door. Jammer.  En in September lukte het plotseling toch nog.

Ik praatte op facebook met mijn kli-maatjes van de ‘Nederlandse Klimaatbeweging’, en verder met iedereen.  Marjan Minnesma hielp zodat Pakhuis de Zwijger mijn voorstel ernstig nam .. maar helaas werd dat na (te) lang wachten toch niets.   Bij Greenpeace en de NDSM leken er mogelijkheden, maar ook die bleken ingewikkeld.

Op 24 september, bij de demonstratie voor het NAM kantoor in Assen sprak ik mensen aan, waardoor er beweging in kwam. Peter Kodde van Milieudefensie en Peer de Rijk van WISE gingen ermee aan de slag.  Ook Titia van Leeuwen van het GroenLinks Milieunetwerk pakte te bal op. Amelie Veenstra kwam erbij, in samenwerking met het ‘Rotterdam Klimaat Initiatief’,  die van de Koolsingel.

De mooiste verrassing was TU Eindhoven. Maarten Steinbuch ben ik dankbaar dat hij mij doorverwees naar Laetitia Ouillet, die snel de kansen zag, en nu groot gaat uitpakken over het Brabants Energie Akkoord. Ook dank aan Natasja van den Berg die mij tips gaf, hielp anderen te vinden, en mij motiveerde om niet de moed op te geven.

In Utrecht reageerde opeens de Jacobidebat commissie. Zij wilden  een ‘echt’ debat, maar dat lukte helaas niet. De Jacobikerk steunt nu met een flinke korting, en de milieuorganisaties schrapen het bedrag bij elkaar.  Krijgen wij genoeg belangstelling om de Jacobikerk te vullen op donderdag avond 17 november!?  Is het niet mooi dat een grote middeleeuwse kerk zichzelf opensteld voor de belangrijke debatten en discussies van onze tijd?  Klimaat, energie, en ook hoe wij de transitie op een democratische manier gaan maken?

Voor de zekerheid houden wij het GroenLinks partijbureau op de oude gracht nog achter de hand .. maar met uw hulp krijgen wij de Jacobikerk toch wel vol? Vertel het door!

Nichol Brummer, @Twundit, 28 Oct 2016